Gratis bezorging vanaf €75,-             Vandaag besteld morgen verzonden            Specialist in koffie en thee             Het beste advies

Welke koffiebonen mag ik voor mijn JURA koffie-volautomaat gebruiken?

Koffie is vooral een kwestie van smaak, zoals iedereen weet! In principe zijn daarom alle soorten koffiebonen geschikt voor de volautomaat voor koffiespecialiteiten van JURA.

Enige uitzondering:
Ongeschikt zijn koffiebonen die tijdens of na de branding zijn behandeld met toevoegingen (bijv. suiker). Het gebruik van dergelijke koffiemelanges kan leiden tot beschadigingen aan de molen. Reparatiekosten die daarvan het gevolg zijn vallen niet onder de garantievoorwaarden.

Wij adviseren:

Bij ons in het assortiment bieden wij verschillende koffie melanges aan van Mocca d’Or. Laat u adviseren door ons personeel of bekijk de verschillende koffie melanges hier! Wij zijn zelf ook erg trots op onze Knight of Arabica DARK en Knight of Arabica.

Wat zijn de actuele garantievoorwaarden van JURA?

De gedetailleerde garantievoorwaarden vindt u hier.

Met welke volautomaten is de Cool Control Wireless compatibel?

Deze informatie betreft de modellen Cool Control Wireless 0,6 l (art. 69404) en Cool Control Wireless 1,0 l (art. 70584).

De volgende volautomaten ondersteunen de wireless functie:

 • GIGA 5
 • IMPRESSA Z9
 • Z8
 • IMPRESSA Z7
 • IMPRESSA Z7**
 • Z6
 • IMPRESSA J9.4
 • IMPRESSA J9.3
 • IMPRESSA J9.2
 • IMPRESSA J80 en J85
 • J500
 • J90 en J95
 • S80
 • S8
 • F9*
 • IMPRESSA F85*
 • IMPRESSA F8*
 • IMPRESSA F7*
 • E80*
 • E8*
 • E60*
 • E6*
 • D60*
 • D6*

Weet u niet waar de service interface van uw koffie-volautomaat zich bevindt? Bel dan met ons klantencommunicatiecentrum. We helpen u ook graag verder bij alle andere vragen aangaande Cool Control Wireless.

* Uitsluitend compatibel met Cool Control 0,6 liter
**Vanaf softwareversie 1.22

De Cool Control 1 l (art. 24055 en 24071) kan worden voorzien van de Wireless Transmitter en is dan compatibel met alle JURA volautomaten die zijn uitgerust met Smart Connect.

Van welk materiaal zijn de molen en de verwarming van de actuele modellen?

De JURA GIGA is voorzien van keramische schijfmolens, de molens van alle andere JURA koffie-volautomaten zijn gemaakt van gehard staal. De watervoerende delen van de verwarming zijn van roestvrij staal.

Touchscreen display reageert niet of zelfstandig?

Reinig het touchscreen display grondig met glasreiniger of schoon water en een zachte doek. Wrijf het vervolgens na met een droge zachte doek.

Waarom geeft het apparaat “vinger van het display af” aan?

 • De vinger bevond zich te lang op het display.
 • Het display is verontreinigd. Reinig het display met een microvezeldoek.
 • Het touchscreen display past zich aan de omgeving (temperatuur, zonlicht en vocht) aan. Als het apparaat zich in een omgeving bevindt die snel verandert, is het nodig het apparaat gedurende een paar seconden van het stroomnet af te halen, zodat het display opnieuw wordt gekalibreerd.

De koffie loopt slechts druppelsgewijs uit de pijpjes en de koffiebereiding duurt dan ook heel lang. Waar aan ligt dat?

Dit kan gebeuren als de maalgraad voor de gebruikte koffie te fijn is ingesteld. Stel de maalgraad grover in. Hoe dat werkt, vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.

Belangrijk: verstel de maalgraad alleen als de molen draait, want anders kan er mechanische schade optreden.

Indien u gemalen koffiepoeder er via de poederschacht in doet, let er dan op dat de poeder niet te fijn is gemalen.

Er komt weinig of geen water of stoom uit het pijpje (bij apparaten met Connector System). Het pompgeluid is heel zacht. Wat kan ik doen?

Het Connector System© kan verstopt zijn door melkresten of kalkschilfers die tijdens het ontkalken zijn opgelost.

Haal het pijpje van het Connector System© af. Schroef het zwarte aansluitgedeelte eraf. Reinig het aansluitgedeelte grondig. Schroef het aansluitgedeelte met de hand op het Connector System©.

Is het normaal dat er na elke koffiebereiding water in de restwaterbak loopt?

Ja, na elke koffiebereiding wordt het restwater uit het koffieresidu via een speciaal ventiel in de restwaterbak geleid.

Kan in mijn volautomaat schimmel ontstaan?

Nee, schimmelresten kunnen bij JURA volautomaten niet optreden als het apparaat zich in een correcte toestand bevindt en volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt en gereinigd. JURA garandeert dit met het hygiënecertificaat van TÜV Rheinland.

Zoals bij alle huishoudelijke apparaten is de gebruiker zelf verantwoordelijk voor de omgang met het hoogwaardige product van ons bedrijf. Het dagelijks onderhoud en de hygiëne in de omgang met melk, koffie en water zijn niet alleen beslissend voor een constant koffieresultaat, maar ook voor de reinheid en daarmee de lange levensduur van uw apparaat.

Wetenswaardigheden:
Levensmiddelen worden streng gecontroleerd en moeten voldoen aan voorschriften voor de bescherming van onze gezondheid. Deze voorschriften worden geregeld in heel veel wetten, richtlijnen en normen. Ook de verwerking van levensmiddelen in apparaten is onderworpen aan wettelijke bepalingen, waaraan wij als fabrikant van hoogwaardige koffie-volautomaten op alle punten voldoen.

Met onze gepatenteerde zetgroep en de hygiënegarantie hebben we daarnaast nog veel andere maatregelen getroffen om de hygiëne in onze volautomaten te waarborgen.

Bovendien voldoen onze apparaten aan de hygiënische eisen van DIN EN 16889, waarin de voorschriften voor de levensmiddelenhygiëne in apparaten voor de bereiding van warme dranken zijn geregeld.

Moet worden ontkalkt als de CLARIS filterpatroon wordt gebruikt?

Als de CLARIS filterpatroon goed wordt gebruikt, is ontkalken geheel overbodig. Dat verhoogt het comfort en bespaart waardevolle tijd. Schone leidingen, verwarmingselementen en een pomp zonder kalkafzettingen verlengen de levensduur van uw volautomaat aantoonbaar en leveren een bijdrage aan het waardebehoud van de volautomaat.
Meer informatie vindt u via de volgende links:

CLARIS Smart
CLARIS Blue
CLARIS White

Wanneer moet een CLARIS filterpatroon worden gebruikt?

JURA adviseert CLARIS filterpatronen bij elke waterhardheid te gebruiken. Dankzij het filtergranulaat wordt de pH-waarde van het water grotendeels gestabiliseerd. Dit zorgt ook bij een lage waterhardheid voor verbeterde koffieresultaten.

Waarom geeft het apparaat een verzoek om te ontkalken weer, hoewel zich een CLARIS filterpatroon in het waterreservoir bevindt?

Bij apparaten met CLARIS Smart-filterpatroon:

 • Controleer of de juiste filterpatroon zich in het waterreservoir bevindt. Als er een CLARIS White- of CLARIS Blue-filterpatroon in het waterreservoir zit, wordt deze niet herkend door het apparaat en blijft het in het ontkalkingsproces. Vervang het filter door een CLARIS Smart-filterpatroon.
 • Als het filter ondanks het verzoek daartoe op het display niet wordt vervangen, schakelt de koffie-volautomaat om naar het ontkalkingsproces. In deze modus telt hij de doorgelopen liters en moet – afhankelijk van de ingestelde waterhardheid – na op zijn laatst 200 liter worden ontkalkt.

Bij apparaten met CLARIS White- of CLARIS Blue-filterpatroon:

Het apparaat bevindt zich in het ontkalkingsproces. Programmeer de filterpatroon in. Hoe dat werkt, vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.

JURA Koffiemachines

JURA Z6 koffiemachine de Koffieplantage

Geniet ook thuis van de beste koffiekwaliteit zoals u die tot nu toe alleen uit Italiaanse koffiebars kende.

Bekijk alle JURA koffiemachines

JURA Accessoires

JURA WE8 koffiemachine met accessoires de Koffieplantage

JURA levert een uitgebreid assortiment moderne accessoires om nog meer van uw volautomaat te kunnen genieten.

Bekijk alle JURA accessoires

JURA Onderhoud

JURA zorgt dat het onderhoud van koffievolautomaten net zo eenvoudig is als de bereiding van de koffiespecialiteiten.

Bekijk alle JURA onderhoudsproducten