Veelgestelde vragen

1. Waarom is onderhoud noodzakelijk (belangrijk)?
2. Wanneer heeft mijn JURA koffiemachine onderhoud nodig?
3. Hoe weet ik hoeveel handelingen mijn machine heeft verricht?
4. Zijn er koffiemachines die geen onderhoud nodig hebben?
5. Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?
6. Wat houdt een onderhoudsbeurt precies in?
7. Je kiest voor een Onderhoudsbeurt.

1. Waarom is onderhoud noodzakelijk (belangrijk)?
Door de jaren heen vindt aan het mechanische gedeelte normale gebruiksslijtage plaats. Kalk en koffievetten laten tevens hun sporen achter in de loop der jaren. De machine moet daarom gereinigd worden om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Met de keuze voor een volautomatische koffie- en espressomachine kies je voor bedieningsgemak: ingewikkelde handelingen (als het uitnemen/vervangen van onderdelen) behoren dan ook niet tot je favoriete bezigheden. Gewoon het volgen van de instructies op de display is wat de moderne gebruiker van een JURA mag verwachten. Het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is in de vertrouwde handen van een specialist.

2. Wanneer heeft mijn JURA koffiemachine onderhoud nodig?
Een standaard richtlijn (bij gemiddeld huishoudelijk gebruik) is iedere 3 – 5 jaar een onderhoudsbeurt. Wanneer het uitvoeren van de reinigingsbeurt problemen oplevert, de display een storing meldt of als de koffiekwaliteit achteruit gaat, kan een onderhoudsbeurt nodig zijn. Wanneer je koffiemachine naar behoren functioneert, is onderhoud niet nodig echter kunt u naar wens een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Twijfel je of jou apparaat een servicebeurt nodig heeft? Neem dan even telefonisch contact met ons op.

3. Hoe weet ik hoeveel handelingen mijn machine heeft verricht?
Wanneer je koffiemachine voorzien is van een tekstdisplay kun je heel gemakkelijk de tellerstand aflezen.

4. Zijn er koffiemachines die geen onderhoud nodig hebben?
NEE, iedere volautomatische koffie- en espressomachine heeft onderhoud nodig. Bij alle machines komen water en koffie in aanraking met delen die niet zonder onderhoud kunnen. Er vindt een zekere mate van normale gebruiksslijtage plaats en daarom is regelmatig onderhoud of inspectie van deze delen noodzakelijk.

5. Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?
Het kleine onderhoud (reinigen, ontkalken, filters wisselen) kun je heel eenvoudig zelf uitvoeren door de aanwijzingen op de display te volgen.
Tip! : ga je de koffiemachine langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld bij vakantie, voer dan vooraf een extra reinigingsbeurt uit en leeg het systeem volgens de gebruiksaanwijzing.

6. Wat houdt een onderhoudsbeurt precies in?
Met behulp van een geautomatiseerd diagnosesysteem kan JURA exact het gebruik en de staat van onderhoud van je koffiemachine bepalen. Aan de hand van deze uitgebreide statistische gegevens wordt bepaald welke onderdelen getest, gereinigd, afgesteld of eventueel (preventief) vervangen dienen te worden. Eventuele software updates worden in de koffiemachine geladen, de machine wordt uitgebreid op werking getest en bovendien worden de uitgevoerde werkzaamheden opgeslagen in het geheugen van de koffiemachine. Zo’n uitgebreide onderhoudsbeurt verlengt dus de levensduur van je kostbare bezit.

7. U kiest voor een Onderhoudsbeurt.
Wanneer je ervoor kiest onderhoud  te laten plegen op je JURA koffiemachine is het handig om de originele verpakking (inclusief de schuimplaten) te transporteren naar ons. Wanneer je de machine bij ons brengt krijg je van ons GRATIS een leen-koffiemachine mee gedurende de periode dat je de koffiemachine moet missen. (Wij vinden dat je in de tussenliggende periode ook op de lekkerste manier koffie dient te zetten).  De machine wordt daarna in een veilige transportbox naar JURA Service Factory gestuurd voor Onderhoud, deze periode duurt doorgaans een 8 werkdagen.